Het succesverhaal van Herenkleding & Parfumerie Carpentier begint in 1918. Toen opende Willem Jozef Carpentier de deuren van zijn winkel in het hartje van Arendonk. In de beginjaren gingen er conserven, lederartikelen en mondharmonica’s over de toonbank. Het assortiment werd geleidelijk aan uitgebreid met verf, suikerwaren, fantasie-artikelen, reukwerken en saai, vandaag beter bekend als breiwol.

Willem Jozef droeg de handelszaak over aan zijn enige zoon Leo. Die was schilder en legde de focus meer op de verf. Meestal stond zijn vrouw Clara in de winkel. Beiden kregen in de jaren zeventig het lumineuze idee om ook kleding in de zaak te verkopen. Van hemden en pulls tot broeken en jassen. Alles behalve schoenen. En dat is vandaag de dag nog altijd zo.

Sinds 1992 staat de derde generatie aan het roer en dit nog altijd op dezelfde locatie. Jef Carpentier en zijn vrouw Linda mogen dit jaar maar liefst 100 kaarsjes uitblazen. Doorheen de jaren is Herenkleding & Parfumerie Carpentier een vaste waarde geworden in Arendonk en omstreken. Jef en Linda houden van hun job en kunnen rekenen op een trouw cliënteel. Zij kennen hun klanten, spreken de meesten met de voornaam aan en maken tijd voor hen. Niet verwonderlijk dat er ook veel jonge mannen over de vloer komen om een hedendaagse outfit van een merk zoals Vanguard uit te kiezen.