Acteur en ex-misdienaar Ben Segers “Bangelijke momenten op de Voorheide”

“Arendonk ligt voor altijd in mijn hart. Forever! Het is er heel fijn om te wonen. Ik ben grootgebracht in een gezin met vijf kinderen en was de jongste telg, het zogenaamde kakelnestje. Mijn ouders waren destijds nauw verbonden aan het katholieke gebeuren in de parochie. Ook ik droeg als misdienaar jarenlang mijn steentje bij. In Arendonk heb ik een fantastische jeugd gehad. Ik ging er naar de kleuter-, basis- en middelbare school. Toen ik een jaar of zeven was, voetbalde ik bij KFC Verbroedering Arendonk. Maar na een tweetal maanden hield ik het voor bekeken omdat ik liever voetbalwedstrijden naspeelde in mijn fantasie. Ook de lokale KAJ, waar mijn broer leider was, paste niet in mijn kraam. Ik ravotte eerder thuis alleen ofwel met vrienden en kozijnen.”

De befaamde vrijkermis

“Helemaal bovenaan mijn lijstje met de mooiste herinneringen aan Arendonk staat het ouderlijk huis. Ik groeide op aan Huiskens, de lange verbindingsstraat tussen Retie en Arendonk, ter hoogte van de brug van de autosnelweg. Ook de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk, waar ik heel vaak heb rondgehangen, is belangrijk voor mij geweest. En de Voorheide, natuurlijk! Mijn grootmoeder woonde in dit gehucht. Het staat vandaag nog altijd bekend om zijn befaamde Vrijkermis. Ik heb er legendarische en zelfs bijzonder bangelijke momenten beleefd.”