Veldrijder en Europees kampioen Toon Aerts “De Bolksedijk heeft iets speciaals”

“Rijkevorsel is mijn habitat, ik ben er geboren en getogen. In mijn kinderjaren zat ik op De Wegwijzer, de gemeentelijke basisschool. Nu ik mijn diploma van leerkracht lichamelijke opvoeding op zak heb, geef ik aan die school al eens interimlessen in LO en fietsvaardigheden. Ik heb ook nooit ergens anders gewoond. De inwoners liggen mij nauw aan het hart omdat ze mij al volgen van toen ik nog een jonge renner was. In die tijd ging ik samen met mijn pa en nonkels fietsen met de wielertoeristen. Mijn vrienden wonen bijna allemaal in
Rijkevorsel, we vormen een hechte kliek. Niet verwonderlijk dat mijn vriendin en ik er vorig jaar een huis hebben gekocht.”

Het mekka van de wielertoeristen

Aan mooie herinneringen en lievelingsplekjes geen gebrek. “Vroeger krioelde het van de crossparcours in Rijkevorsel, daar was ik niet van weg te slaan. Tegenwoordig kan je enkel nog terecht op de Kievitsheide. Ook de Bolksedijk heeft iets speciaals. Dit is het mekka van de wielertoeristen: weinig zijstraten en ideaal om de sprint aan te trekken. Ik passeer er zowat elke dag tijdens mijn training, deze baan ligt mee aan de basis van mijn wielercarrière. Of ik een favoriet plekje heb? Jazeker: de Klundert in Sint-Jozef-Rijkevorsel. Tijdens de oorlog was dit een vliegveld, nu is het een natuurgebied en dé locatie voor mijn looptrainingen.”