Bij P&10tje krijgen ze elke vrijdagnamiddag de hulp van een groepje leerlingen vanuit de Secundaire School Berkenbeek. Een ervaring die ze ook graag willen delen met andere ondernemers en de inwoners van Wuustwezel.

 

Een vastberaden ambitie

Voor Tientje stond het namelijk al van bij de start vast: “Als ik een winkel begin, dan wil ik samenwerken met jongeren en/of volwassenen met speciale noden. Want niet enkel voor de leerlingen is dit een leerrijke ervaring. “Wij leren er zelf wat van bij en krijgen er heel veel voor terug”, legt Tientje uit. 

 

Hulp waar nodig

Na een begeleiding van 2 jaar van een vaste leerling, krijgt ze nu elke week een groepje van 4 à 6 leerlingen over de vloer. Ze worden vergezeld door een leerkracht om hen een vast aanspreekpunt te bieden en hen te begeleiden waar nodig. Bij P&10tje vullen ze met plezier de garenkast, prijzen ze materialen en helpen ze waar nodig. “Ze moeten enkel de kans krijgen”, vertelt Tientje. 

 

Zoektocht naar de perfecte match

De ondernemers worden meestal gecontacteerd door de school zelf. Steven Totté, technisch adviseur en stagecoördinator van Berkenbeek Secundaire School licht toe: “We bekijken de interesses en talenten van onze leerlingen en gaan dan op zoek naar een stageplek die hierbij past. We zoeken naar een ‘job op maat’ voor onze jongeren, vertrekkend vanuit de leerling. We werken als school samen met heel wat bedrijven, scholen, diensten in Wuustwezel en omstreken. We zijn hen allemaal heel dankbaar voor de  samenwerking.”