Sinds 1989 staat Rijwielen Hermans bekend als dé speciaalzaak voor fietsen in alle soorten en maten. En tegenwoordig waait er een nieuwe wind door de wielen, want mechanieken Vincent neemt het stuur vol enthousiasme over van Jef.

Een echte passie

Vincent heeft van zijn hobby zijn beroep kunnen maken. Hij vertelt: “Ik ben van kleins af aan altijd met fietsen bezig geweest en zo is dat verder gegroeid.” Daarnaast droomde hij er ook van om een eigen zaak te beginnen: “Zelf een onderneming starten, is niet zo evident. Ik werkte al bij Rijwielen Hermans en toen de kans zich dan aanbood om het over te nemen, greep ik deze graag met beide handen.”

Toekomstgericht

De verandering van zaakvoerder, betekent niet dat er al te veel zal veranderen in de winkel zelf. “Natuurlijk pas je altijd wat kleine dingen aan naar je eigen smaak, maar we gaan zeker geen te gekke dingen doen. Alleen maar voortdoen zoals we bezig waren en nog meer focussen op service. Daarnaast gaan we ook meer en meer specialiseren in elektrische fietsen”, stelt Vincent gerust.

Iedereen welkom

Eender welke leeftijd of fietsniveau je hebt, bij Rijwielen Hermans kan je altijd terecht. Vincent licht toe: “Wij zijn heel erg klantgericht en willen het de mensen zo gemakkelijk mogelijk maken. Al onze fietsen worden uitgemeten op de klanten en we hebben zelfs een tool om te bepalen welk zadel je geen last aan het achterwerk zal bezorgen!”