Veerle Lambrecht rolde in de modewereld door een aanbod bij het Belgische merk Olivier Strelli. Een mooi verhaal dat maar liefst 20 jaar duurde en haar de ervaring bijbracht om uiteindelijk haar eigen zaak te starten.

 

 

Waar het allemaal begon

Ze werkte als gerant in het Olivier Strelli filiaal van Antwerpen: “Ik mocht de winkel runnen alsof het mijn eigen zaak was en we werden zelfs betrokken bij het opbouwen van de collecties samen met de ontwerper”, vertelt Veerle. Het merk kleedde ook Koningin Mathilde: “Jammer genoeg heb ik haar niet zelf ontmoet, maar het was wel een trots moment”, geeft Veerle mee. Toch mocht ze al heel wat actrices kleden en kreeg ze zelfs Venus Williams over de vloer: “Omdat ze zo groot en gespierd is, waren de maten een probleem. Ze heeft zich dan maar op de handtassen en schoenen gestort.”

 

 

Tijd voor iets nieuws

Toen het merk onder een ander bewind kwam, vond Veerle dat het tijd werd voor een nieuw hoofdstuk. Uiteindelijk kwam ze in Wuustwezel terecht. Daar runt ze nu al 4 jaar haar eigen damesboetiek: La Scala Fashion. In de collecties die ze aanbiedt, focust ze vooral op Belgische merken zoals Punto, Atmos, Blue IV, Alliance en Agua. Daarbij is haar doel dat elke klant vrolijk buitengaat met het gevoel dat ze de juiste keuze heeft gemaakt: “Zelfs als dit wil zeggen dat ze niks gekocht heeft”, licht Veerle toe, “Mijn klanten krijgen persoonlijk advies, maar ik zal ze zeker nooit pushen om iets te kopen!”

 

Bredabaan 492, 2990 Wuustwezel 

 

www.lascalafashion.be