Al 4 generaties lang stellen ze bij Horta Westmalle – Jacobin alles in het werk om hun klanten met de grootste zorg verder te helpen. Met 100 jaar ervaring op de teller is hun vakkennis dan ook niet te evenaren.

De start

Het begon allemaal met grootvader Stan Jacobin die in 1919 de zaak opstartte. Zijn kleinzoon Leo vertelt met enorm veel bewondering: “Dat was echt een ijzersterke mens die altijd klaarstond voor iedereen.” Na het overlijden van Stan, nam zijn oudste dochter Mit het over. Zo stond de tweede generatie klaar om verder te schrijven aan het succesverhaal.

 

Nieuw begin

Ook op het werk van zijn moeder is Leo trots: “Mijn moeder stond er alleen voor in de zaak, maar ging er helemaal voor. We waren met 4 kinderen thuis, maar ik was de enige die interesse toonde in het werk. Al van jongs af aan hielp ik mee. Ik kwam thuis van school, zette mijn boekentas aan de kant en stak de handen uit de mouwen!” Niet verwonderlijk dus dat Leo het van zijn moeder overnam in 1974 toen ze besloot het wat rustiger aan te doen. Uiteindelijk stapte ook Leo’s vrouw mee in de zaak.

 

4de generatie

Vandaag de dag runnen Vicky en Hanne, de 2 dochters van Leo, de zaak. “De focus ligt nog steeds op kwaliteit en service, maar natuurlijk moeten we steeds vernieuwen. De klanten zo goed mogelijk verzorgen blijft dan ook de prioriteit”, licht Leo toe.

 

Groot feest

Natuurlijk kunnen ze die 100ste verjaardag niet zomaar laten voorbijgaan. “Heel het jaar door geniet je dagelijks van een leuk kleinigheidje en elke maand geven we een cadeaupakket van €100 weg”, geeft Leo enthousiast mee